Bekijk nu de interviewfragmenten online

 

De interviewfragmenten van alle Wintergastafleveringen staan nu online. Bekijk de fragmenten van Theodore Dalrymple, Gavin Friday en Deirdre McCloskey.

 

Sommige door de gasten uitgekozen fragmenten staan ook tijdelijk online: bijvoorbeeld de clip van Cracked Actor over David Bowie uit de aflevering met Gavin Friday staat 3 maanden online.

Wintergasten met Gavin Friday: Cracked Actor

Interviewfragmenten online

Deirdre McCloskey

Deirdre Mc Closkey is bepaald geen conventionele econome. In haar werk ontwikkelde ze zich naar eigen zeggen van socialist, naar Keynesiaan, via criticus op de gangbare manier van denken over economie tot ‘postmoderne vrijemarkt feministe’.
Een denker met een heel eigen kijk op dingen die graag gangbare opvattingen overhoop haalt.

 

Bekijk interviewfragmenten met Deirdre McCloskey

Interviewfragmenten online

Gavin Friday

Eind jaren zeventig was hij frontman van de experimentele post-punkband Virgin Prunes. Na 16 jaar was er dit jaar weer een soloalbum. Friday is een veelzijdig artiest, die ook muziek schreef voor film en theater en zelf acteerde.

 

Bekijk interviewfragmenten met Gavin Friday

Interviewfragmenten online

Theodore Dalrymple

De eerste Wintergast dit seizoen is Theodore Dalrymple, pseudoniem van Anthony Daniels. Dalrymple geeft graag en op zeer felle toon ongezouten kritiek op de stand van zaken in Groot-Brittannië. Uit zijn vele columns en boeken spreekt een bijna grenzeloze morele verontwaardiging.


Bekijk interviewfragmenten met Theodore Dalrymple

Wintergasten 2011

Ook dit jaar worden er weer bijzondere internationale persoonlijkheden geïnterviewd. Aan de hand van beeldfragmenten verhalen zij over hun gedachtenwereld, hun habitat, hun ambities, hun herkomst en toekomst. Wintergasten wordt voor de derde achtereenvolgende keer geleid door Raoul Heertje. Hij bezoekt drie internationale gasten die zijn bijzondere interesse hebben gewekt en ondervraagt hen aan de hand van film- en televisiefragmenten.

Let op: Wintergasten NIET op uitzending gemist.

We krijgen weer veel mails binnen van kijkers die Wintergasten op uitzending gemist willen kijken. Helaas kan Wintergasten in verband met de rechten van de fragmenten niet op uitzending gemist worden terug gekeken. Wie de hele uitzending wil zien en de maandagavond niet kan kijken, is er een herkansing: de herhaling op zaterdag (zie bij de programma's voor de precieze data). En anders kunt u het programma het beste opnemen.

Op de website komen de interviews in delen online, maar zonder de fragmenten.